Många människor är inte medvetna om coaching och vad det innebär. För att förbättra kunskapen svarar jag här på några vanliga frågor om coaching och ger exempel på de positiva effekterna det kan ha.

Vad gör en coach?

Ett coaching-samtal är ett partnerskap som ger en unik möjlighet för dig att upptäcka dina styrkor och potential. Din coach kommer att lyssna aktivt, ställa utforskande frågor och dela reflektioner som hjälper dig att se saker ur olika perspektiv så att du kan nå vidare insikter om ditt problem eller utmaning. Din coach är inte där för att ge dig detaljerade lösningar, men de kommer att underlätta för dig att finna dessa lösningar på egen hand.

Går coaching alltid likadant till?

Alla coacher är olika och har olika inriktningar. Jag fokuserar huvudsakligen på att coacha chefer, både med jobbrelaterade och personliga utmaningar – det är ju alltid ett samband mellan de två. Jag har själv arbetat som chef i 20 år och vet de svårigheter man ofta stöter på som chef. En ledare ska inte bara leda en organisation, utan ha möjligheten att leda sig själv och sina medarbetare för att uppnå långvariga resultat.

Hur går ett samtal till?

Vi börjar alltid med ett inledande samtal för att hitta det du upplever som en utmaning. Om du därefter vill fortsätta ses vi fler gånger, det fungerar både över video och på plats. Vi jobbar tillsammans mot tydliga mål som vi kan justera under vägen för att se till att vi går rätt väg. Alla uppgifter som diskuteras är sekretessbelagda.

Nyfiken på coaching? Kontakta mig för ett inledande samtal.