Det är inte förrän dina lösningar är använda som du kan börja fundera på att räkna hem din investering. Självklart är det ingen som säger emot frasen ”Dina användare räknas” men vi går emot det ofta. Projektet må vara; klart i tid, enligt specifikation men utan användning är det inget värt. Det är alltför vanligt att succé mäts på projektkriterier. Exempel på sådan är om ett projekt levererats på tid och budget och ofta också enligt initial specifikation. Under projektets gång har man lärt sig massor men man man har haft alldeles för bråttom för att stanna upp, fundera, omvärdera och omprioritera. Det är väldigt olyckligt.

Genom att faktiskt lita till grundvalarna i de agila metoderna och därmed kontinuerligt omvärdera det man tror sig behöva göra kan man i varje givet ögonblick fokusera på att skapa maximal nytta med nedlagda resurser.

Låter det självklart?

Om det låter självklart, varför gör då inte fler så?

Det har jag ofta funderat över och mitt svar som jag fastnat vid är brist på tillit. Det finns en trygghet i att se färdiga listor på det som skall göras och sedan bocka av dessa. Jag vet jag jobbar med listor hela tiden och känner mig väldigt nöjd varje gång jag bockar av en uppgift. Jag får tvinga mig att känna mig lika nöjd då jag sänker prioritering på en uppgift som kanske inte är lika viktig längre som den en gång var.

Vill du snacka igenom och få stöd i att börja tänka om, använda pengar och resurser effektivare? Kontakta mig gärna.

Kategorier: UsersUX