En berättelse från verkliga livet.

Det var en gång en person vi kan kalla honom Ahmed som var helt utbränd från sitt jobb på en av stans större arkitektbyråer. Han jobbade långa dagar och hade nästan ingen fritid alls. Han kunde inte ens ta en paus för att dricka kaffe utan att känna sig stressad. Han tyckte att han hade försökt allt för att få till en förändring.

En dag bestämde Ahmed sig för att söka hjälp och anlitade en coach. Coachen lyssnade på Ahmed och frågade honom vad han ville uppnå i livet, vad han hade provat redan men också vad han inte hade provat för att få till en bättre situation. Ahmed svarade att han ville ha ett jobb som han älskade och en fritid som var meningsfull, att han tyckte att han hade provat allt men att inget fungerat.

Coachens svar fick honom att skratta högt. ”Det låter som en enkel lösning”, sa coachen. ”Varför byter du inte bara jobb och hittar en hobby som du gillar?”. Ahmed tittade skeptiskt på coachen och sa: ”Men jag har jobbat på samma ställe i över tio år. Jag vet inte om jag kan byta jobb nu.”

Då svarade coachen lugnt: ”Ahmed, du kan inte fortsätta på det här sättet. Du behöver ta hand om dig själv. Sätt dig ner och tänk på vad som skulle göra dig lyckligare i livet.” Ahmed tänkte efter och insåg att han verkligen behövde en förändring.

Så han bestämde sig för att ta rådet på allvar och byta jobb. Det var starten på att börja kolla med tidigare kontakter och det lönade sig. Han fick jobb på en mindre arkitektbyrå med bättre arbetsvillkor och mycket mindre stress. Han började också prioritera sin fritid och började spela paddel och lära sig laga mat.

Ahmed kände sig som en helt ny person. Han hade mer energi och kunde njuta av livet igen. Han var tacksam för det råd han hade fått och bestämde sig för att tacka coachen.

Så vid nästa tillfälle berättade Ahmed hur mycket coachingen hade förändrat hans liv. Coachen log och sa: ”Ahmed, jag sa ju bara att du skulle byta jobb och prioritera din fritid. Resten har du gjort själv!”. Ahmed insåg att han hela tiden haft svaren inom sig men inte sett dem eller lyckats frammana kraften att ta tag i sitt liv, det hade coachen hjälpt till med.

Funderar du också på om du är på rätt ställe, gör rätt saker och har det liv du vill ha? Kontakta mig eller läs mer om vad jag kan hjälpa dig med.

Kategorier: Coaching